Pizza to bardzo prosta i popularna potrawa, która znana jest we wszystkich zakątkach naszego globu. Posiada tak dużą rzeszę fanów, że co roku we Włoszech organizuje się nawet mistrzostwa świata w robieniu pizzy. W naszym kraju istnieje sieć „Da Grasso”, która serwuje kilka rodzajów tej popularnej potrawy o różnych walorach smakowych i tak dobranych składnikach, że każdy znajdzie swoja ulubioną.
Historia restauracji Da Grasso
Pierwsza restauracja została otwarta w 1996 roku w Łodzi. Jej cechą charakterystyczną było ciasto przygotowywane zgodnie z polskimi oraz włoskimi tradycjami. Oferowana była też największa znana pizza o średnicy, aż 42 cm w której pełno było świeżych i rozmaitych składników. Do każdego zamówienia dodawane były też sosy z których, pomidorowy o gęstej konsystencji oraz aromatycznym zapachu okazał się strzałem w dziesiątkę. Serwowana w restauracji pizza oraz wzorowa obsługa zostały wielokrotnie docenione przez konsumentów oraz ekspertów z branży, co zaowocowało licznymi nagrodami takimi jak :
1. 2008 – Hermes w kategorii – sieć restauracji
2. 2009 – tytuł Jakość Roku
3. 2010 – tytuł Jakość Obsługi
Rok 2013 przyniósł zmianę filozofii oraz podejścia w robieniu pizzy. Udoskonalono przepis, dzięki czemu pizza zyskała więcej włoskiego charakteru. Dodane do menu zostały też nowe pozycje, dzięki którym dziś można spróbować nowych smaków.
Obecnie pizzę z Da Grasso możemy zjeść, aż w 200 lokalach, które zlokalizowane są w około 150 miejscowościach na terenie naszego kraju. Restauracja w swojej ofercie przygotowała 75 rodzajów pizzy w różnych kompozycjach składników, które nadają jej niepowtarzalny smak. Poleca się spożyć pizzę bezpośrednio w lokalu, istnieje jednak możliwość szybkiego dowozu do naszego domu, dzięki któremu nadal możemy cieszyć się świeżym i ciepłym posiłkiem.
Rozwój restauracji Da Grasso
Mimo trudnych czasów, sieć Da Grasso dynamicznie się rozwija dzięki zaufaniu wielu zadowolonych konsumentów. W lipcu został otwarty jeden nowy lokal, a w sierpniu planowana jest inauguracja, aż 5 nowych lokalizacji! Jest to więc świetne potwierdzenie najwyższej jakości oraz wyjątkowego smaku pizzy z Da Grasso.
23 lipca otworzyliśmy lokal w Bolesławcu:
https://dagrasso.pl/boleslawiec
Ul. Daszyńskiego 29, Bolesławiec
Tel. 573 442 515
Najbliższe otwarcia – przybliżone daty:
- KNURÓW – 11.08.2020
Ul. 1-go Maja 74 Knurów
Tel.73 442 530
Woj. śląskie - SKIERNIEWICE – 12.08.2020
Ul. Wyszyńskiego 14, Skierniewice
Tel. 573 000 577
Woj. łódzkie - GRÓJEC – 19.08.2020
Ul. Józefa Wybickiego 2, Grójec
Tel. 572 580 790
Woj. mazowieckie - ŁÓDŹ NOWOSOLNA - 25.08.2020
Ul. Rynek Nowosolna 8
Tel. 573 000 570
woj. łódzkie - DĄBRÓWKA – 27.08.2020
Ul. Malinowa 35 , Palędzie
Tel. 573 000 588
Woj. Wielkopolskie